Hayata Dokun Derneği Kütüphanesi
Eğitimin sosyal hayatın desteklenmesi gereken yegane unsur olduğunu öngören Derneğimiz, 2012 yılından bu yana; Van, Muş, Tekirdağ, Diyarbakır, Trabzon ve İzmir illerindeki köy okullarına kütüphaneler açmaktadır. Her yıl ortalama 5 kütüphane açan derneğimizin bugüne kadar 30 adet Hayata Dokunan Kütüphanesi vardır. Kütüphanelerin amacı, öncelikle her okulun çocukların sadece eğitim aldıkları bir kurum olmasının yanında, çocuklara çalışma alanı oluşturan imkanları bünyesinde barındıran birer kaynak olmalarını sağlamaktır.
Hayata Dokunan Kütüphaneler, dört tarafı çocukların erişebilecekleri yükseklikte kütüphanelerle çevrelenmiş, 4 adet masa, 8 adet iskemle, 4 adet yumuşak armut koltuk, 1 sunum perdesi ve projeksiyon makinesi, 1 bilgisayar ve 1 yazıcıyla kurulur.
Eğitim yılı başından Nisan ayına kadar devam eden kitap toplama kampanyalarıyla gerek Türkçe gerekse İngilizce birçok kaynak kitap toplanır ve kütüphanelere eşit sayıda yerleştirilir. Kitaplar; test kitapları, hikaye kitapları, türkçe ve yabancı kaynaklar, bilimsel kitaplar olarak kategorilere ayrılır. Kitapların künyeleri özel bir programla bilgisayarlara kaydedilerek okulun tahsis ettiği görevli öğretmenle çocukların gerek vakit geçirdiği, gerekse kaynak bulabildiği bir alan haline getirilen kütüphanelerimizle köy okullarında kütüphane kültürünün geliştirilmesi de projemizin amaçlar arasında yer alır.
Kütüphanelerin kuruluş aşaması ve sonrasından bir kare.
Trabzon Arıklı Kütüphanesi
Muş’ta açılan bir kütüphanemizin tabelası.
Diyarbakır’da açılan bir başka Hayata Dokun Kütüphanesi
Tekirdağ Şarköy de açılan bir lise kütüphanesi
Bir başka kütüphanenin açılışından.
Çocuklar Kütüphanede
Hayata Derneği temsilcileri ve kütüphanede çocuklar
Kütüphaneleri kuran üniversite öğrencileri ve çocuklar
Hayata Dokunan Kütüphaneler Projesi Afişi, 2017
Kütüphane Açılış Töreninde Projelerini Sergileyen Çocuklar
Kütüphane açılış törenleri.