PROJELER
Hayata Dokun Derneği Projeleri:
-
Hayata Dokunan Kütüphaneler Kütüphanesi: Eğitimin sosyal hayatın desteklenmesi gereken yegane unsur olduğunu öngören Derneğimiz, 2012 yılından bu yana; Van, Muş, Tekirdağ, Diyarbakır, Trabzon ve İzmir illerindeki köy okullarına kütüphaneler açmaktadır. Her yıl ortalama 5 kütüphane açan derneğimizin bugüne kadar 30 adet Hayata Dokunan Kütüphanesi vardır. Kütüphanelerin amacı, öncelikle her okulun çocukların sadece eğitim aldıkları bir kurum olmasının yanında, çocuklara çalışma alanı oluşturan imkanları bünyesinde barındıran birer kaynak olmalarını sağlamaktır.
Hayata Dokunan Kütüphaneler, dört tarafı çocukların erişebilecekleri yükseklikte kütüphanelerle çevrelenmiş, 4 adet masa, 8 adet iskemle, 4 adet yumuşak armut koltuk, 1 sunum perdesi ve projeksiyon makinesi, 1 bilgisayar ve 1 yazıcıyla kurulur.
Eğitim yılı başından Nisan ayına kadar devam eden kitap toplama kampanyalarıyla gerek Türkçe gerekse İngilizce birçok kaynak kitap toplanır ve kütüphanelere eşit sayıda yerleştirilir. Kitaplar; test kitapları, hikaye kitapları, türkçe ve yabancı kaynaklar, bilimsel kitaplar olarak kategorilere ayrılır. Kitapların künyeleri özel bir programla bilgisayarlara kaydedilerek okulun tahsis ettiği görevli öğretmenle çocukların gerek vakit geçirdiği, gerekse kaynak bulabildiği bir alan haline getirilen kütüphanelerimizle köy okullarında kütüphane kültürünün geliştirilmesi de projemizin amaçlar arasında yer alır.
-
Hayata Parmaklıklar Ardından Dokun: İnfaz Kurumlarında olan kadınların eğitim, sağlık ve cezaevi sonrasındaki istihdamları konularında destek vermek amaçlanmış, cezaevindeki kadınların tutuksuz tutuklu çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak hedeflenmiştir. Proje, 2010 yılından bu yana Hayata Dokun Derneği Kapsamında ülkemizdeki birçok infaz kurumunda sürdürülmektedir.
-
BEŞİK (Bebekleri Emek, Sevgi ve İlgiyle Kucaklıyoruz): Develet Koruması Altındaki bebeklerin büyütüldüğü çocuk yuvalarına destek olmak amacıyla; Gönüllü anne - babalarla bire bir sevgi ve eğitimle çocukların algılarını geliştirici faaliyetlerde bulunmak; bu şekilde, yuvalarda bulunan bebeklerin gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanır.
-
Hayata Dokunan Çocuklar: Devlet koruması altında yaşayan çocukların fiziki koşullarının iyileştirilmesine destek olmak ve okul derslerine destek vermek amacıyla uzmanlarca olşturulan eğitim programlarının sürdürülmesidir. Çocukların eğitimlerine destek olurken, aynı zamanda duygusal eksikliklerinin tamamlamasına katkı sağlamak ve sosyal gereksinimlerini geliştirmek amaçlanmıştır.
-
Hayata Dokunan Üniversiteler: 2010’dan bu yana her yıl İstanbul Merkezli tüm devlet ve belli başlı özel üniversitelerde yapılan üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen çalıştaylardır. Bu çalıştaylarla, gerek akademik personelin gerekse öğrencilerin olduğu oturumlar da düzenlenerek, Geçmiş ve Günümüzde Kadının Sosyal Evrimi, Kadın Hakları: Hukuksal Olarak Ülkemizde Kadın Hakları, Kadın: Göç ve Cezaevi, Kadın ve Sanat, Kadın ve Edebiyat, Kadın Girişimciliği ve İstihdamı, Herbirinin Ardında Bir Anne Öyküsü Olan Kurum ve Cezaevi Çocukları başlıkları altında gençler bilgilendirilmekte ve proje alanında uzman olan ünlü simalarca desteklenmektedir.
-
Hayata Dokunan Ellerimiz: İhtiyacı olan kız öğrencilerle, burs vermek isteyen kişileri bir araya getirmek amaçlanır. Hayata Dokun Derneği’nin bu projesiyle iki üniversiteli genç kızımızın okumalarına destek olunmaktadır.
-
Hayata Dokunan Konserler: Jehan Barbur ve Su Soley’ce 2013 ve 2014’te gerçekleşen konserler Hayata Dokun Derneği Projelerine kaynak sağlamak amacıyla gerçekleştirilmiştir.
-
Hayata Dokunan Parmaklar Resitalleri: Bir grup piyano öğrencisinin Hayata Dokun Derneği’nin Koruma Altında Olan arkadaşlarına destek vermek amacıyla her yıl 2 adet gerçekleştirilmektedir.
Hayata Dokun Derneği, projelerini gerçekleştirirken işbirlikçi ve paydaşları olan;
-
Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı
-
Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
-
İstanbul Bilgi Üniversitesi Mezunlar Derneği
-
Türkiye Bilişim Derneği
Kurum ve kuruluşlarından destek alır.
|
|
|